14325543-1024x683.jpg

Preservation Pavilion

Store Projects

Summerschool 

Warschau (PLN)

2017

Store Projects is een experimenteel educatie model met betrekking tot kunst en architectuur gevestigd in Londen. Store heeft als doel het delen van vaardigheden en kennis tussen jonge professionals en communities. Store biedt workshops en summerschools binnen Europa. De summerschools hebben als focus samenwerking, ruimtelijk ontwerp en het realiseren van grootschalige installaties. 

Store is sinds 2017 een samenwerking aan gegaan met de Osiedle Jazdow Community in Warschau, Polen. De Osiedle Jazdow community is een dynamisch lokaal collectief gevestigd in een groep van zevenentwintig houten prefab huizen. Deze woningen zijn in 1945 opgebouwd als tijdelijke huisvestigingen voor de werkers die verantwoordelijk waren voor de wederopbouw van de stad. De huizen hebben hun tijdelijke functie vervuld en dienen nu als een integraal deel van Warschau haar symbool voor behoud van erfgoed en stadsvernieuwing.

Samen met tien andere internationale studenten hebben wij, onder begeleiding van Store verschillende aspecten en wensen vanuit de Osiedle Jazdow Community meegenomen in het ontwerp van een paviljoen. Het paviljoen dient als publieke ontmoetingsplek en als opslagruimte voor hout.  

Link Store Projects